Johan Galtung om 11. september og Irak

Har akkurat pløyet gjennom to intervjuer med Johan Galtung. Det første like etter terrorangrepet – eller gjengjeldelsesaksjonen som han liker å kalle det ettersom «terror» er et fordummende ord – mot USA 11. september 2001, og det andre like før USAs og Englands invasjon av Irak i mars 2003.

Meget gode intervjuer, der Galtung legger ut om hva USA sannsynligvis kom til å gjøre – og grunnene for det – i begge invasjonene. I Afghanistan mener han grunnen var å sikre oljeledningen gjennom landet, mens det i Irak selvsagt handlet om olje, og militærbaser.

Han snakker om løsninger på kurder- og palestina-problemene. Kurdere bør få autonome soner i Tyrkia og Irak, og eventuelt to pass så de kan fritt reise mellom stedene. Noenlunde samme løsning i Palestina bortsett fra at det selvsagt må opprettes en palestinsk stat. For å bedre samarbeidet i regionen mener han man bør opprette et Midt-Østen-Felleskap, noe lignende EF etter 2. verdenskrig. Det bør inkludere Israel, og landene rundt. Man kan da få økonomisk og kulturelt samarbeid, med økt handel osv.

Galtung snakker også om de historisk lange linjene. Han tror USAs imperie vil falle i løpet av 20 år. Han snakker om deres invasjoner stort sett overalt i verden siden landets opprettelse, og siden andre verdenskrig. Og han snakker om den lange rekken av løgner for å rettferdiggjøre disse krigene. Det kjenner vi absolutt igjen fra dagens USA der løgn etter løgn blir motbevist i deres arguementasjon om invasjon av Irak. Verden visste også da at det var løgner, men turde dessverre ikke å si nok ifra, spesielt media er kraftig skyldige her.

Meget gode intervjuer. Anbefales.

Johan Galtung – Flystyrt i USA.ogg
Johan Galtung – USA og krig.ogg

Får dessverre ikke lastet de opp her ettersom de er ganske store, men sikkert ikke umulig å finne via fildelingsprogrammer, Google, eller muligens NRK ettersom han var intervjuet der.

Reklamer

Én kommentar to “Johan Galtung om 11. september og Irak”

  1. Helge T. Svare Says:

    Mer om Galtung:

    http://www.minerva.as/?p=1737

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: